Не искай да ти дам, което нямам
Не отхапвай изкусителния плод,
похотта си в мене не засаждай...
В душевната ми почва нов живот
от греховното си семе не очаквай!
Към тебе мъртвородна е страстта,
не мога чувствата си да насилвам...
Кажи ми, щом отдам се на греха,
Човечето до мене как ще милвам?...
В юмрука стиснал звучния шамар,
готов съм съвестта си да напляскам!
На Любовта не си ми господар!
Не искай да ти дам, което нямам...
© АГОП КАСПАРЯН All rights reserved.