Sep 3, 2006, 10:39 AM

Не искам... 

  Poetry
894 0 2

Не искам много от живота –

само хляб и сигурност, и

          приличен

                     жизнен

        стандарт.

Не искам милиони в

швейцарска банка,

нито да ме пази

              дебеловрат

                      бодигард!

Не искам скъпи коли

и апетитни  

       командировки

                    в чужбина.

Не искам да живея

като чужденец

в свойта

красива

                  Родина!

Не искам

меркантилни

господа

     да чертаят

житейския

                     ми път. 

Не искам да грабят

и  мислят

само

        за  угоената си

        изобилна

                    плът!

………………………..

Не искам!...

 

© Валентин Кабакчиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво ,Вальо... С твоето "Не искам" си описал цялата пошлост на днешния ден!Аз също не искам такъв живот и се гнуся от меркантилността в живота ни и затова ще те аплодирам за начина по който си жигосал своеобразна "алената буква" върху тъжната ни действителност.
    От мен /6/
  • Недей!

    Поздрав и усмивка.
Random works
: ??:??