Feb 26, 2011, 11:28 AM

Не искам... искам 

  Poetry
745 0 5

Не искам минута откраднато щастие,
не искам секунда неземна любов.
В живота не търся чуждо пристрастие,
единствено искам честен живот.

Не искам сърцето ми просто да страда,
че ти си далеч и не може без теб,
защото изгаря дървото на кладата,
студът вледенява водата на лед.

Когато те срещам на прага си вечер
не искам да виждам в очите ти лед,
а огън и нека глава да полагам
във скута ти... с огъня с теб споделен.

И нека накрая на пепел да стана,
когато ме вземеш в най-нежния плен,
защото ще знаеш, че аз съм горяла
с любов споделена за теб и за мен.

Не искам това да са празни илюзии
на влюбено, някак до болка, дете
което безумно така те желае,
че целият свят слага в твойте нозе.

© Снежина Айдарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??