Apr 24, 2021, 12:37 PM

Не желая да чувствам лишения 

  Poetry
185 0 0

 

Окосиха тревата пред блока,
даже храстите ни подстригаха.
Увеличиха цената на тока
и на водата я вдигнаха... 

 

За заплатите? Казаха - криза!
Ще се случи на кукуво лято.
Трябва нещо в хазната да влиза,
а хазна е народното свято. 

 

Аз по принцип живея високо
и отгоре следя за промяната.
Но защо ми кажете и тока?
Обявете му, моля, отмяната. 

 

Ще запаля свещички решите ли,
ще пестя за вода против жажда...
Европейско-цървулени жители
в обстановката все се нагаждат. 

 

Като кучето долу в тревата,
уринирам на всички решения...
Искам просто достойна заплата!
Не желая да чувствам лишения! 

 

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??