Недей.
Не казвай нито дума.
///
Замълчи. Думите често са отрова
и рядко нещо повече от кал.
Тишината не е толкова сурова,
както е някой някога казàл.
Тишината даже често ни помага
неразумни действия да прекратим.
Дори сега, какво друго ни остава,
освен мъничко поне да помълчим?
От думите, все още неизречени,
повярвай, ще има повече вреда.
От вихъра на чувствата увлечени
ще си причиниме болка и тъга.
В тишината и без думи ще се разберем.
Тогава със сърцето се говори.
Знае то кога да спре, ще спре,
зло преди на другия да стори.
///
Недей. Не казвай нищо. Тихо.
Искам да говориш със сърцето.
© Или Дадарова All rights reserved.