не мога
да се слея с топлината
разделят ни морето и земята
и мисълта за теб
да потопя
на дъното на моята душа
не мога
мълча...
заключих те завинаги в нощта
под звездния капак на небосклона
не мога от съня да те изгоня
не мога с ласка да те утеша
не мога да те задържа
не мога
с целувки да те задуша
под ключ
със девет катинара
в кутия да те прибера не мога
като онази вяра
от някога...
като сълза от обич
и огън разгорял се от жарава
тъй съкровено тлея...
не мога с топлината да се слея
пространствата след теб да разпилея
преди да догоря
... дали живея
© Нели Господинова All rights reserved.
не мога с ласка да те утеша
не мога да те задържа"
много много ми хареса!!!