С какво е Свободата ни сравнима?
Нима токова нещо съществува?
За много още е недостижима
и с кръв от векове я все бленуват.
Защото свободата няма равна,
защото даром – кой на друг я дава?!
Я вижте, що народи са безправни,
я чуйте тягостната им гълчава.
И ако ние някак сме успели,
дори не в пълнота да я постигнем,
ще трябва да сме силно оскотели,
ако смирени с почит не откликнем!
Към тези, дали даже малък принос,
за нас, макар да имат скрити цели,
успели да ни вдъхнат капка живост,
направеното – че сме преживели.
Това е като да си бил ограбен –
ни покрив е останал, нито стряха.
А в твоя Ад – помощник, подъл, кален,
строи палат – за теб е одаята!
За всички, които са недоволни от случилото се на 3 март!
© Данаил Таков All rights reserved.
Неслучайно, Левски е казал - Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби. Но има народи, като кюрдския - огромен, а и досега няма държава. Ние поне сме успели с триста мъки и до известна степен да имаме някаква независимост, според възможностите на малката държава, ясно е, че от нас не зависят нещата в света. Всичко се заплаща - важи и за хора и за народи! Поздрави на теб и Ели! Благодаря ви!