Apr 5, 2013, 9:37 AM  

Не пиша стих и епиграми 

  Poetry » Love
634 0 7

Не пиша стих и епиграми

 

Събудих се и в петък. До неделя

ще драсна пак за тебе някой стих,

във който няма дума да обеля

как в липсата ти снощи се напих.

Днес вийвам йероглифи, запетаи,

които само ти ще разбереш.

И никой друг – китайци, даже Маи,

или пък някой фен от Бангладеш,

не ще намерят ключ за любовта ми

и болката, в която се напих.

Единствена си ти. Защо нарами

и мислите, и нощния триптих?

Обсеби самотата. И деня ми,

и срещите със друга в залез тих.

Не пиша днеска стих и епиграми.

А просто – че без тебе се напих.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??