Feb 5, 2007, 7:59 PM

Не питай 

  Poetry
716 1 5
Питаш защо съм със тебе. Недей!
Не разпилявай с въпроси мига.
Пръскай усмивки и с вяра живей,
нека да няма в очите тъга.

Питаш дали те обичам. Мълчи!
Има ли някакъв смисъл сега
пак да преглъщаме спомен горчив,
пак да потънем в море от тъга.

Питаш защо те излъгах. Прости!
Мъката в моите очи не видя.
Грешката своя отдавна платих -
нека измие сълзите дъжда.

Питаш защо се завърнах. До днес
друга, по-вярна любов не открих.
Друг не успя да ме стопли с ръце,
нито да върне красивия стих.

© Нели Вангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??