Не плача
Не плача -
физическата болка
изтърпявам.
Не плача -
с душевната си болка
се затварям,
като в черупка мида...
Не плача,
дори когато близък си отиде
завинаги от този свят.
Сълзи проливам
от безсилие и яд,
от тежка, незаслужена обида,
дете сиротно като видя,
отсечено дърво
столетно...
Знам, всичко тук е мимолетно,
и аз, и ти, и всички ние...
от безхаберие
света си ще затрием!
© Галина Белинска All rights reserved.