Не плачете майки и бащи!
На моите родители
Майки, не тъгувайте за своите деца,
простили се с Родината си мила.
Благословете с вяра пътя им нелек.
Молете се на Бог да ги закриля.
Простете им, че нямат много време,
за разговори с вас по телефони.
Но знайте! Всяка вечер преди лягане,
целуват снимките ви, сякаш са икони.
Бащи, не сдържайте сълзите насъбрани.
И тъжно не навеждайте глави.
Не сте виновни, че далече са чедата ви.
Бъдете горди! С живота справят се сами.
Обичните си внуци не съдете строго.
Посмейте се на чуждия им диалект.
Макар от разстояние, обичат ви те много.
Представители волни на по-висш интелект.
И нека да е празник всяка нова среща!
С "Добре дошли" гушнете своите слънца!
На прага оставете мъката стаена.
Дошло е време да царува любовта!
Радостина Ангелова-Дианжело
30/09/2014
© Радостина Дианжело All rights reserved.