Имам маски десетки на склад в гардероба -
на жени, на принцеси, на Спасителя даже,
на робиня приведена ниско до пода,
на мръсница заложила всичко на зарове.
И макар да седя в своя призрачна къща,
дето никой не идва дори за разплата,
само бирникът мрънка, че имал да връща -
взел погрешка със данъка даже душата.
Няма лошо, аз давам, намирам за всички -
във ковчежето дълго чеиза събирах.
Най-обичам, когато съм с маска на Господ,
не защото сте лоши, а защото ви има.
И високо от облака чеша брадата -
тъй сърби ме, когато не ми е по мярка...
Май ще тръгна във някоя друга посока,
само бирникът нека да върне душата.
© Геновева Симеонова All rights reserved.