Дете със автомат! С граната!
Дете, осакатено от войната!
Крехка девица, с колан динамит!
Мъж, в мъжка сила, в експлозив обвит!
За какви се мислите бе, ХОРА?!
Правда срещу правдата се борят!
За боговете и религиите спорят,
и проливат млада кръв!
Защо? За да не се похвали някой, че е пръв?
За да се сдобие с власт и слава?
Що за правда е това?
Над кого ще властват те тогава?
Над хора, озверели за мъст?
Или, над жертви, превърнати в пръст?
© Маргарита Ангелова All rights reserved.