Преосмисляш живота,
преоткриваш нещата,
преобръщаш желания,
преобличаш мечти,
прекатурваш копнежи,
които не струват
и изтриваш
ненужния
грим...
После тръгваш спокойно
с походка на вятър
и се радваш
на всичко,
което цъфти
под ръката на Бога
и в твоята същност.
Не разбираш ли още –
ти пак се роди!
© Руми Бакърджиева All rights reserved.