Не се изгубвай в сладки сънища,
химерите мечтаят за реалност.
Измислените светове не раждат бъдеще.
На кладите изгаря всяка странност.
В душите призрачни е пусто,
руините сънуват, че са замъци.
Пресъхнали реки си търсят устие,
за да наквасят сухите си залъци.
Пустини се преселват във миражи,
и привидения копнеят за живот,
затворниците стават свои стражи,
заблуди впрягат истини в хомот.
Не се изгубвай в сладки сънища,
животът винаги горчи.
Невинноста убиват, като блудница...
Прогледналите са с избодени очи!
© любимка All rights reserved.