Събуждам се и осъзнах,
че лебедова песен пея...
Затичах се след своя грях
и почнах да благоговея!
Обгърнах света със очи
и слънцето взе да ме грее.
Дари ме то с добри лъчи,
тъй както само то умее.
Щастлив бях пак под туй небе,
че пак "от горе" ми прощават
и се почувствах пак добре,
че още време ми остава!
Че имам място в този свят,
че още време ми даряват,
не се надявам на обрат,
но със надеждата оставам!
Аз много неща пропилях,
и знам,че няма да ги върна!
Не ме подтиска този страх,
че във звезда ще се превърна!
03.12.2017г. София
© Христо Славов All rights reserved.