Когато нещо старо в теб умира
ти недей по него дълго да тъжиш
и да вярваш ти недей да спираш,
че нещо по-добро ще го замени.
Когато една мечта се разбива
ти недей за нея да скърбиш,
ще дойде нова и по-красива
и старата с плам ще замени.
Когато светът ти сив пропада
ти недей сломен долу да лежиш,
изгори страховете си на клада
и план нов и ярък си сътвори.
Когато вярата ти в теб угасва
ти недей безветрен да стоиш,
намери в платната си тласък
и смело напред се устреми.
Когато съдбата гръб ти обърне
ти недей жлъчно да я кълнеш,
знай щастието ще се завърне,
ако да го търсиш ти не спреш.
Вярвай, бори се, не се предавай,
разпери широко своите криле,
да мечтаеш смело продължавай
и накрая ще успееш... да, ти ще!
© Станчо Станчев All rights reserved.
(за да те вкисне, или за награда)
Запазвайки съвсем добрия тон
от него направи си лимонада...
Поздрав за оптимистичния дух!