***
Не се родих да бъда бяла
и тиха като снежна утрин,
когато времето е спряло
и се е вледенил дъхът ми.
Не се родих да бъда пепел
под хорските крака и думи
и всеки, другите отрекъл,
да се присмива на страха ми.
Роди ме слънчевият изгрев,
за да горя като комета.
На този свят дойдох различна -
да го направя чист и светъл.
7.07.2003 г.
© Василена All rights reserved.