Не!
Не сме приятели!
И ...Да! Така е!
Приятелите...
са специално нещо!
Те спомените пазят живи!
Те помнят и добро и лошо,
но всичко е... за тях
в графа прекрасно!
Приятелите...
са безценна нишка,
от миналото в днешното
и в бъдещето ни преплетена...
Без нея ,
често се загубваме.
Забравяме кои сме,
на къде отиваме...
Така е!
Приятелите
са специялни хора!
Те пазят ни
в сърцата си със обич чиста!
Със тях ,
дори и след мълчание
от 50 години,
се заговаряме, като че вчера ,
сме се разделили!
И спомените оживяват!
И младостта ни се завръща!
Сърцето
във младежки,
живи ритми
се забързва!
И става ти приятно!
Топло! Леко!
Света отново твой е!
И всичко хубаво се връща -
да ти напомни,
че си късметлия!
Приятели си имал и ги имаш!
*
Приятелите са безценни!
Без тях...
нии често губим своята пътека!
Приятелите,
в нужда и без нужда -
са компаса!
Опора са,
и рамо нужно!
Но...
Права си!
Не сме приятели!
И вероятно,
никога, не сме били!
Че за приятели...
поне са двама нужни!
Valentina Mitova
09/11/2022
© Valentina Mitova All rights reserved.