Не сме вечни!
И колкото и да сме добри
И колкото и да сме човечни...
Не сме вечни!
И болките и мъките
Стрелите от злина
към нас изстреляни...
Любовите и страстите
Сривовете и Екстазите
Властните, безвластните...
И те... в един момент,
зад нас...във миналото
ще останат...
И няма да са от значение
за никого!
Каквото е било -
ще се забрави!...
Водата ще го отнесе!
Единствено и само...
на любовта
и на доброто семето,
след нас следата ще остави...
И белег най-дълбок
в сърцата ще постави..
И ще ни има!!!
Дори когато нас ни няма!..
Дори... когато сме парченца
кал и пясък...
Ще ни има!..
Тогава вятърът
за нас словата ще изпише..
"Не сме вечни!
Живейте и обичайте!".
Valentina Mitova©
12/09/2020
© Valentina Mitova All rights reserved.