Сред сивота,
студенина
и злост...
Над бездна
от бездушие -
увисвам.
Прозирно,
непомръкващо око -
сънувам те
в най-топлите си мисли.
Звездите шепнат -
светлинки на длан.
Щурецът
все така
ме подлудява.
Душата ми -
смълчана -
грее там,
в изстраданите думи -
засияла...
Видение мечтано...
Топъл свят!
Посявам те.
И чакам утро росно.
Вещая дъжд.
Да избуиш -
във цвят.
Не смогна ли...
Знам -
друг ще те докосне.
© Донка Василева All rights reserved.