Feb 8, 2017, 9:07 AM  

Не става? Да? 

  Poetry » Other
318 2 4

Не става? Да?
Прати го в коша!
Така е то 
с умрели истини!
Почти като
тела разложени,
наплюти
от мухите бисерни.
Така е, с избуели думи.
Те нямат цвят.
По-скоро – тръни.
По-скоро – троскоти и шума,
увяхнала във младостта ни.
Така е, с наторени
долища,
в които в сън
без теб

съм скитала.
Сега съм тук. 
Не помня болка.
Не помня как
се пишат стихове.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано във в-к Уикенд 31 март-6 април 2018.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??