Създадох те от въздух и вода.
Прекрасен облак сред звездите.
Тъй нежна в лунна светлина
една любов и образ на мечтите.
Очаквах нощите да бъда с теб.
Забравил сивия поток на дните,
където бързо тленният вертеп
зазидал бе простора за душите.
... Летим в безкрайното небе.
Воал с уханието на треви.
Усмивка на щастливото лице.
Ефирен вятър в сребърни лъчи.
Далечен пукот, после светлина.
Изгарящи ракети се разпръскват.
Безлики маски правят си заря.
Празнуват... като облаци убиват.
Настана после тишина...
и заваля небесният дъждец.
© Гедеон All rights reserved.