Към света Богородица
Не съм се преоблякла в чисти мисли.
Пред теб заставам с много тегота.
Не съумях сърцето да почистя
от болката, обидата, страха...
И идвам без подарък, но с надежда
да ми протегнеш майчина ръка,
да ме нахраниш с непреходна нежност,
да излекуваш болната душа.
За теб говорят много, че умееш
да претвориш тъгата в красота,
в изсъхналата радост да посееш
на силните и плодни семена.
Разказват как повеждаш към небето
дори и най-коравите сърца...
Откриваш любовта дори където
владеят само студ и празнота...
Та...
Ето ме и мене - неуспяла,
да се помоля както трябва досега...
На твоята закрила се надявам
по трудния си път към вечността!
© Руми Бакърджиева All rights reserved.
ПРЕКЛАНЯМ СЕ!