Не сънувай
Не сънувай цветя полудели
и не искай душата ми ти!
Нека времето точно отмери
колко силно сърцето боли!
Не сънувай пак конски копита
и далечни красиви земи!
Ти нарочно ли пак ме попита
колко дълго ще бъдем сами?
Не сънувай очите ми сини,
в тях е скрита безкрайна тъга!
Светлосенки и птици красиви
в тях таят се дори през нощта.
Не сънувай, че мене ме има!
Този сън е объркан, игра.
Омагьосана няма да бъда,
потърси ме с любов през деня!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.