(Не)тленно
Звездица малка с нежна светлина
едва забележимо си блестеше
сред ярките царици на нощта...
... мил поглед от Земята я следеше...
Денят наметна Слънчевия плащ -
невидими звездите за Земята,
дали разбраха, че една от тях
стопи се метеорно в синевата?!...
Отново нощ... пак звездна светлина
рисуваше безкраен свят красив
и своята единствена звезда
един мечтател търсеше с очи...
© Ваня All rights reserved.