Не заминавай
Когато чувстваш неизмерима тъга
и болката в гърлото ти стяга,
да, знаеш, ще е по-добре така,
но по-добре не заминавай...
Когато не знаеш нещо дали ще преживееш,
по-добре не се подлагай на това,
ако мислиш, че без някого не можеш да живееш,
повярвай, то най-вероятно е така...
Ако мислиш, че животът продължава,
знай от мен това си е заблуда,
боли, измъчва те, не преболява
и кошмарът и насън те буди...
Извинявай, но наистина не знаеш
кое за теб ще бъде най-добре,
не избирай сам да се накажеш,
защото жестоко е влюбеното сърце...
Но виждам ти решил си да си тръгнеш,
глупаво е с афоризми да опитвам да те спра,
но понякога ни трябва само дума,
за да преобърнем нашите дела...
Аз повече няма да ти се обяснявам,
вземи решение и пътя сам си избери,
но ако може да те спре моето „Не заминавай”,
чуй как сърцето ми със всичка сила го крещи!
© Радослава Михайлова All rights reserved.