Фасовете по земята са знак на протест
за изгубения от нас интерес
към управляващите нашия живот,
мислейки си, че и ние ще живеем като скотове.
Едни загрубели, космати ръце
ни нареждат това и онова,
но не знаят колко търпение
ни е останало за подчинение.
Гледат ни отгоре
като създания примитивни,
незнаещи, че бутът ще дойде
чрез действията ни унили.
Бункерите не ще спасят
опитите им да оцелеят,
а молитвите с надеждата ще се слеят
и тихо и злобно ще се смеят.
Нищо не ще им помогне,
ще се изгубят в паниката си
и наивно вярвайки
и мислейки, някои ще ги сопнат.
Това ще бъдем ние –
от жертви- господари.
И както те – ние съдбите
им ще предначертаем.
Не защото сме злопаметни,
а защото са ни наранили –
с всеки изминал ден ще сме все по-внимателни
и не ще приемаме техните обиди.
Те ще се опитат да ни заличат,
искайки да бъдат запомнени,
но бъдещите поколения ще разобличат
неморалността и мислите им страхливи.
© Yoana Yordanova All rights reserved.