Ела ми като дъжд след сухо лято –
(ще бъде най-красивият ми ден).
Като тревата и като земята,
ще те поема да попиеш в мен.
Ела ми като скитащия вятър
и в клоните ми тихо отседни.
Кажи ми го... И аз ще ти повярвам,
че мен си търсил милиони дни.
Ела ми като изгрев в ранна пролет,
нарамил сноп от слънчеви мечти...
Ще бъда птица в първия си полет,
а моето небе ще бъдеш ти.
.
Като земя,
напукана от жажда,
ще те поема -
да попиеш в мен.
Ела ми като вятър,
като буря.
Прекършвай клони.
Нека да боли.
Да се почувствам слаба
и обрулена.
Да ме погубиш.
И да ме спасиш.
Ела ми като изгрев
в бяла пролет.
И с първите лъчи ме докосни.
Ще бъда птица
в своя първи полет.
А моето небе
ще бъдеш ти.
© Елица Ангелова All rights reserved.