НЕБЕСНА РОСА
Небесна роса –
океан от светлина…
Капчица вода –
цветна дъга…
Струйка нектар –
за всяка жива твар…
Непорочна тръпка –
малка плаха стъпка…
По захаросан път,
криволичейки вървят
две крачета с търлък,
а ръчичките с лък –
пускат стрела
с блян за свобода…
Начева се света
със стрела на обичта…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.