Неблагодарник бях, ще си остана
неблагодарен някому за нещо:
на близки и приятели, на мама -
за млякото, потекло в мен горещо...
За службата, за отзиви в печата,
за всяка дума, искрено излята...
За заеми, лечения на дребно,
за всяка вещ - потребна, непотребна...
И се замислям често над въпроса:
дали не съм улучил фикс-идея?...
Навярно суетата съм прахосал...
От благодарност ли да почна да живея?!
Ванилин Гавраилов
© Ванилин Гавраилов All rights reserved.