Този град опустя.
Неепично загива.
Свети само мъгла
електриково сива.
Няма нищо отвън.
Голи снимки на сгради..
Призраци в полусън
обикалят площадите.
Само вопъл на студ.
Вятър с клоните спори.
Всеки втори е луд,
а лудницата - затворена.
Рай за градските врани -
вотът им се дочува.
По презумпция само
Този град съществува.
В синкав утринен хлад
се е ширнал за мене
старият булевард
"Съединение".
А слънчевото око
е бучка в градските вени -
ненужно по естество
и несподелено.
© Миглена Цветкова All rights reserved.
Вятър с клоните спори...
Град на ужасите!
Харесах много ! Поздрави за творбата !