НЕИЗРЕЧЕНОТО В МНОГОТОЧИЕ
Невинаги мълчанието значи,
че другият напълно е съгласен.
От липсата на думи ми нагарча,
тя ражда най-голямата опасност –
да бъдеш неразбран и пренебрегнат,
дори във враг да се превърнеш мигом.
Най-трудно е спокойна да изглеждам –
когато в мен вулкани се надигат.
Аз знам, че тишината е порочна,
уютът в нея често е измамен –
от мене нещо криеш ли нарочно?
Съмнение пораждат трите точки.
Щом после може време и да няма,
избирам да говоря без отсрочка.
© Валентина Йотова All rights reserved.
когато в мен вулкани се надигат”