Слънцето изгрява в синевата,
за него всеки ден се борим.
И тежка е за народа ни борбата
и нека сърцата си отворим
за лъчите му, за хубав живот.
Защо щастлив е само тоз с имот,
защо за бедните няма лъчи,
защо народът трябва да мълчи?
И ние имаме нужда от пролет,
и ние имаме нужда от полет,
защо правда има само за богатите,
що живеят си безгрижно в палатите,
а за бедните има само тревога,
защо е тъй да разбера не мога.
Светло бъдеще аз им пожелавам
и с празника чудесен ги поздравявам!
© Георги All rights reserved.
Честит 1 май на всички.