Jul 28, 2015, 8:32 AM

Нейното име 

  Poetry » Phylosophy
515 0 0

Неистинска,

гротескно изкривена.

Далеч от всяка истина,

неутешимо озлобена.

Случайна,

незнайно как родила се,

със маска, а зад нея тайна,

жлъч зад гърба си сее.

Аз зная,

че в света край нас я има,

но как без образ аз да я позная

щом много хора носят нейно име?

Има я, тя живее

и хвърля много хора в гроба.

Цветето с отрова ще полее

или името ù да не е Злоба.

© Ваня Йорданова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??