Искам днес усмивка да ти подаря,
искам днес да бъдеш ти щастлива,
искам от небето да сваля звезда,
искам да е като теб красива!
Но дали във звездната безбрежност
планета неизвестна ще да има,
изпълнена с любов и нежност,
като сърцето на моята любима!
Слънце ти си, а не комета,
в още неименувано съзвездие
и да съм твоята планета,
за мене е награда, не възмездие!
Сега при мене идваш във нощта,
усмихната и толкова щастлива,
стъпките ти не остават и следа,
сякаш тук дошла е самодива!
В нощта танцуваш сякаш еротично,
под звездите, на горската поляна,
за мечтите ми е толкова типично,
а любовта към теб е толкова голяма!
© Марин Маринов All rights reserved.