Непоетичен пейзаж
Просяци по главната улица.
В инвалидни колички и патерици.
С музикални инструменти в ръце и
картонени кутии пред тях.
Деца и старци.
Жени с упоени бебета,
увити в одеало...
Толкова често ги виждам...
Срещам и хора познати,
как ровят в боклука,
как пият ментета и спят
по скамейки.
Из целия град ги откривам -
като по мръсна дреха лекета...
© Калоян Бинев All rights reserved.