Непохватно момиче.
Недодялано малко
и лудо тук-там.
С едни такива
странни мечти
за по-добър свят.
За повечко
любов,
милосърдие.
Непохватно момиче съм
и глупаво...
Което не вижда
къде се намира –
Нима съм сляпа?
Такива като мен
са жалки,
наивни,
трагични.
Хайде стига,
осъзнай се
сега!
Нима не знаеш?
Забранявам ти
да мечтаеш...
Да се надяваш
и искаш.
Да си такава
не искам!
Бъди горделива,
студена
и зла...
Ненавиждай,
не страдай
за никой
и нищо...
Не прощавай,
не вярвай...
Презирай дори!
Така ми се иска
понякога...
И все пак...
© Ивелина каменова All rights reserved.