Колко мъка има на този свят –
пенсионер клошар едва оцелява.
Много като него невинни мрат –
едва ли Бог тез грехове ни прощава.
Ами ако на тяхно място бяхме ние –
щяхме ли да сме тъй безсърдечни?
Колко още нещастни хора трябва да затрием,
за да станем най-сетне по-човечни!
© Георги All rights reserved.