Nov 3, 2011, 10:44 AM  

Нетърпелива 

  Poetry » Love
690 0 10

Пробожда ме.
Но казвам си, че трябва да мълча.
(Търпението
се възнаграждавало!)

Пробожда ме,
когато виждам как в дъжда
под друг чадър
се прислоняваш.

Възпирам се.
(А знаеш ли, че страшно отмалях
да не ти звънна
с джиесема?)

Възпирам се.
А вятърът навява капки с прах
в ръката ми,
върху дисплея.

Надявам се.
(О, Боже, колко е "прилично" да мълча,
преди да ти го кажа,
че съм тука?)

Надявам се,
че имаш важна мисия в дъжда,
преди да ме възнаградиш
с целувка.

© Павлина Гатева All rights reserved.

В-к Уикенд 5-11.8.2017

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??