Неверни хора в неверни светове....
И ако вий се самообричате,
че сте самостоятелни,
на лъжа се заричате
в това, че сте решителни.
Сами от отдавна предричате,
че не сте в думите убедителни!
Аз зная, вий следвате установеното,
движите се от потока на морето
като капки от дъждеца в небето,
сливащи се омайни купове в езерото.
Реете се в чист синхрон в стадото -
и не само в движението, но и в мисленето.
Всичко ви е еднакво - ни идентичност,
ни любвеобилност, ни красноречивост.
Отдавна загърбили праведност,
продължавате заедно в безчестност,
не знаете ни морал, ни безкористност -
а дори да я видите - показвате неверност.
Свят без свян, Слънце без лъчи златни,
хора без човечност, светилища без свещи.
Ако ще следвате редове непорядъчни,
аз ще бъда изгнаница в безсънните нощи.
Ако продължавате да сте лъжливо честни,
то ще се моля за вас на Бог пред светите мощи.
© Грийн Лейди All rights reserved.