НЕВИНЕН ДЕМОН
Слънчев лъч! Душа невинна!
Спокойствие! Неземна красота!
Детски блясък, в погледа дълбинен!
Запомнящ аромат на чистота!
Прикотква те! Приканва те! Прегърне!
С топлия уют на щедростта!
Но щом за малко се обърнеш!
В Демон се превръща Тя!
В нейната дълбинност и безкрайност!
В детското невинно сърчице!
Изпаднал в плен на нейната омайност!
Ръка дадеш... Тя цял те изяде!
И знам ли...
С тази странна нотка...
Демонично гледа те в очи!
Мъркаща, гальовна, като котка!
Убива в тебе ВСИЧКО - Блян, Мечти...
Убива те, със думи, със постъпки!
Тъй както се усмихва Тя!
Изпива те на малки глътки...
С директност, с такт - Без суета!
© Десислава All rights reserved.