Когато небето е мрачно
и мракът превзема душа,
душата е тъжно сираче.
Сирак е и всяка сълза.
Сълзите са чувства студени,
в студа мръзне твойто сърце.
Сърцето от зов е ранено -
ранената обич във теб.
От тебе отнето бе всичко
и всичко за миг опустя.
Пустинно е! Люто е! Зимно!
Зимуваш без капка вина.
Вината е мъката твоя.
Тя твоята радост вгорчи.
В горчивия вкус на живота
живеят невинни очи.
© Цветето Б. All rights reserved.