Dec 12, 2010, 4:38 PM

Невъзможно 

  Poetry » Love
781 0 0

Имам наистина добра приятелка,

но в един момент разбрах, че я обичам,

а това между нас не смея да разсичам,

за да не я превърна във предателка.

 

Честно казано, нямам идея

как да запазя чувствата си скрити,

разумът и сърцето си сити,

когато съм близо до нея.

 

В такива мигове жадувам до полуда

да ù призная всичко на момента;

тогава виждам живота си на лента.

За да ме приеме, тя трябва да е луда.

 

Затова се държа по-скоро хладно -

гледам да избягвам погледи случайни,

рядко допускам усмивки нехайни,

но, когато мога, я изпивам с поглед жадно.

 

Държи ме в своя омагьосващ плен,

но не знам дали го прави на сериозно,

във този случай ще изглежда грозно

и ще почерни всеки следващ ден.

 

Невъзможно е да се надявам на целувка,

невъзможно е дори да мисля за това.

Не сме във невинна детска игра -

тук цена има всяка преструвка.

 

                                                10.04.2006

© Янко Велков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??