Невъзможност
Не, не мога в този бледнеещ свят
ярките лъчи на светофара
в един куплет от химн непят
да повторя като плочките на тротоара.
Не, не мога в този живот студен
да сгрея всеки камък леден
в един единствен стих смутен
от частиците на някой блян последен.
Не, не мога в черна нощ дори
малък пламък да запаля вечно -
в едно творение ще изгори
от стремежа ми да е човечно.
© Зорница Цветкова All rights reserved.