В отговор на pepsi1975 (Пепи Оджакова) - Ни мойш мъ пузна
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=99627
Я дъ вземиш дъ съ стегниш -
само искъ съ инат.
Мойът ‘гато мъ парясъ,
бех над сто и шест кила.
У лицето - месечинка,
а, бе, бех си май луна -
три деца си бех родила -
въх, на мама гордостта!!!
Сал не плачех - немах време.
На четиресет лета -
кой шъ доди дъ тъ вземи
само с къща? Без кола?
Верно, с диплома за висше,
но с чеиз от три деца -
с три телета ‘зимат крава,
не - парясана жена.
Леле после ‘га съ стегнах!
'Га са турих у инат,
тез килца на половина
сал за месеци прибрах.
Фитнесът ми бе баира,
дъфчех секъква трева -
нема винце, нема бира -
сал полезни вещества.
А салата ил' зелена,
или не'къв друг там цвет,
но не можех да ги мешам.
(Туй китайски мурафет.)
Плодовете и те - също -
от един и същи цвет,
преди ядене едните,
час най-малко, други - след.
Пиле, риба - диетично.
Нема сладко, шоколад.
Всичко ниско калорично,
нищо млечно и без хлеб.
Но вода по три бутилки
(литрови) на ден изпивах,
и до седем да вечерям,
сам-сама си се навивах.
В туй инатът ми помогна.
Турих късата пола -
стъпвах като на световно.
Пуснах дългата коса.
Че и сторих я червена
(кърмъзъ си беше баш),
турих токове високи,
сбърках всички в градъ наш.
Ииии отидох му на гости -
тъй, де, на юнакъТ бивш.
(Бе през коледните пости).
Сал изохка, че е жив.
После 'га му дойде дума,
'зе да пита, как така
днес приличам на момиче,
не - на бившата жена.
"Туй е - казах му - защото
и за мене имам време,
и децата си отглеждам,
и за тебе ми не дреме!"
...
Туй е истина, ти казвам.
Ето, правя честен кръст!
Ей за този подвиг женски
още сочат ме със пръст.
Ти за дофтори шъ харчиш?!
Я съ ‘зимай у ръце!
И да знаеш, много воля
има в женското сърце!
© Аэлла Вихрь-Харпиевна All rights reserved.