Feb 2, 2010, 10:27 AM

Никога 

  Poetry » Phylosophy
614 0 0

                                              Никога

 

Никога - не се отчайвай,

никога - не падай духом,

никога - не се отказвай

болката да победиш.

 

Колкото и трудно да е,

колкото и тежко да е,

колкото и безнадежно да е,

има път и Светлина.

 

И когато - тежко ти е,

и когато - трудно ти е,

и не виждаш пътя сам,

потърси с душата си,

потърси с сърцето си

единствения брод.

 

В дните ти ще има бури,

може би и урагани,

но след всяка страшна буря

идва утро, топлина.

 

Ще откриеш ти приятел,

ще ти подаде десницата

и ще стопли той сърцето ти

с вяра и любов.

 

И ще видиш ти, че струва си

и саможертвата, и болката,

и ще усетиш ти сърцето си,

препълнено и жадно - за Живот.

 

Вярвай ти - в добротата,

вярвай - и в топлината,

вярвай ти - и в Любовта,

отново - пак е Светлина!

 

07.11.2007 година

 

 

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??