Никотинени мечти
Дим въздишат морни телеса,
в пепелника сяда често слушана тъга,
подплатена с изветряваща мечта.
Мир ли търсят безпокойните души
в никотиновите пари,
в миговете кратки на цигари,
остарели между пръстите скрижали.
Надали ще тъне в смисъл всяка фраза,
казана по тази вече вечна тема,
но ще бъде толко простичко
и откровено споделена,
че ще спре във времето,
като искрица заблудена,
търсеща покой,
а изгорена.
Има време,
ще ги спреме,
първо ще пострадаме в компания,
после и сами, с най-сладката дилема –
ще намерят ли мечтите в никотиненото време
своето превъплъщение.
© Братан All rights reserved.