\ ....и към (нещо)пишещите \
Отстояваме до кръв това,
което правим.
И може би затуй така
помежду си се ругаем.
Кой знае!...
Всъщност думата ми е в требността
да плесна маниерността по задника.
По дяволите всички правила! -
от изисканост
нозете ми се схванаха.
...Хляб вземал ли съм си? - Не.
Но как отблъскващо професионално в рими е
с осмукани рецептори на пръстите
да издърпваш чувствата си инервирани
от амбициозност съскаща
за Име.
Би имал...
Ала представял ли си си ламя,
която зинва: Хам! -
след което не остава нищо,
освен едно
оплетено във паяжини
кошче?...
1987 +НИК о,дим-of
© никодим попникодимов All rights reserved.