Понякога, когато те очаквам,
не идваш ти - макар, че обещаваш.
И гадая сам, дали забравяш
или е тест? Не знам. Не се оплаквам.
И не тъгувам. Свикнал съм с това
да се явяваш в ненадеен миг.
Разменяме си няколко слова
и пак отлиташ, скриваш своя лик.
Влюбено за тебе аз копнея,
а за кратко виждам те през ден.
Идваш и си тръгваш като фея,
тръгваш и оставяш порив в мен.
От твоя чар по малко ще отпивам,
но в себе си изцяло ще те имам.
© Асенчо Грудев All rights reserved.
Благодаря ти, ВИ !